Sépiové špagety so slávkami
35Min
jednoduchý
čerstve slávky
1 kg
sépiové špagety
300 g
olivový olej
4 lyžice
soľ
1 štipka
čierne korenie
1 štipka
cesnak
2 strúčiky
drvené paradajky
1 balenie
čerstvý petržlen
2 lyžice
1 lyžička
.
Výživové údaje
sacharidy
141.77 g
tuky
17.59 g
proteín
96.02 g
energie
1128.18 kcal
Informace na porci
Postup
35 Min
Krok číslo 1
5 Min
Najskôr umyte a očistite mušle.
Krok číslo 2
15 Min
Do panvice nalejte pár lyžíc olivového oleja a pridajte očistené slávky. Akonáhle sa všetky mušle otvoria, tak plameň vypnite. Mušle, ktoré sa neotvoria, vyhoďte. Z väčšiny mušlí vyberte vnútro, pár ich nechajte celých. Dajte je stranou spoločne so scedenú šťavou z panvice.
Krok číslo 3
10 Min
Do panvice vložte nasekané strúčiky cesnaku a orestujte ich na olivovom oleji, k nemu pridajte paradajky. Dajte variť osolenú vodu na cestoviny a uvarte ich do zmäknutia. Paradajkovú omáčku osoľte a okoreňte, pridajte šťavu z mušlí a Maggi Tekuté korenie.
Krok číslo 4
5 Min
Do paradajkovej omáčky pridajte slávky a premiešajte s uvarenými cestovinami. Nakoniec jedlo posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Komentář 0